Održana 91. sjednica Vlade Unsko-sanskog kantona

U Bihaću je danas zasjedala Vlada Unsko-sanskog kantona. Članovi Vlade Kantona razmatrali su i dali saglasnost na Plan i Program rada JU”Direkcija regionalnih cesta USK”Bihać za 2017.godinu, u ukupnom iznosu od 9.800.000,00 KM. S obzirom na to da postojeća cestovna infrastruktura nije u zadovoljavajućem stanju, što je posljedica neredovnog održavanja, te činjenice da su kolovozne konstrukcije izgrađene prije više od 30 godina, osnovni ciljevi do kraja tekuće godine, po ovom Programu su: saniranje štete nastale na cestama usljed neugovorenih radova redovnog održavanja, povećanje ulaganja u kvalitetnije redovno održavanje regionalnih cesta i cestovnih objekata, potpunije praćenje realizacije zaključenih ugovora i preduzimanje propisanih i ugovorenih mjera za kvalitetno izvršavanje preuzetih obaveza, sanacija klizišta na regionalnim cestama…. Na regionalnim cestama na području USK-a je registrovano 64 klizišta od kojih je sanirano 36, a preostalih 28 će biti sanirano u što skorijem roku.

Premijer Husein Rošić i resorni ministri na današnjoj su sjednici usvojili program utroška sredstava tekućeg granta: transferi za zdravstvo-KB dr. Irfan Ljubijankić. Iznos od 40 000 KM Vlada Kantona namijenila je za prvu tranšu troškova popravke CT apatata u Kantonalnoj bolnici.

– Nedopustivo je da je i treći CT aparat pokvaren u glavnoj zdravstvenoj ustanovi. Vlada Kantona i Zavod zdravstvenog osiguranja USK pokrit će troškove popravka kako naši građani ne bi bili bez te uslugu u bolnici, kazao je premijer Rošić.

Vlada USK danas je usvojila i Nacrt programa javnih investicija Unsko – sanskog kantona za period 2018. – 2020.godina.

Related posts