BHRT: Redakcija dokumentarnog programa BHR1 nije suspendirana

BHRT odbacuje navode pojedinih medija da je suspendirana Redakcija dramskog i dokumentarnog programa BH Radija 1, te osuđuje svaki oblik napada na uposlenike BHRT-a, saopćeno je iz Ureda generalnog direktora BHRT-a.

Kako se navodi u saopćenju, zbog preciziranja u planu programa BH Radija 1 šta je premijerni, a šta reprizni sadržaj, direktorica BH Radija 1 Pejka Medić odlučila je da, umjesto nekoliko puta emitiranog repriznog sadržaja Redakcije dramskog programa BH Radija 1, taj programski prostor popuni drugim sadržajima.

S obzirom na tu odluku menadžmenta BH Radija 1, generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović danas je izdao Nalog kojim traži od direktorice BH Radija 1 Pejke Medić da programske sadržaje koje producira/koproducira Redakcija dokumentarno dramskog programa BH Radija 1 odmah vrati u programsku shemu BH Radija 1 u cilju emitiranja istih premijerno ili reprizno, da bi se ispoštovali pozitivni zakonski propisi, propisi Regulatorne agencije za komunikacije BiH i opći akti BHRT-a.

Od urednika dokumentarno dramskog programa BH Radija 1 Miralema Ovčine zatraženo je da sačini Plan realiziranja i emitiranja programskih sadržaja redakcije za dokumentarno dramski program BH Radija 1 i isti odmah dostavi direktoru Sektora BH Radija 1.

Generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović zatražio je od menadžmenta BH Radija 1 da odmah sačini i dostavi prijedlog Odluke u pisanoj formi o načinu na koji sve cjeline/programi koji čine Sektor BH Radija 1 najavljuju programske sadržaje za emitiranje u programu BH Radija 1 u cilju formaliziranja iste, a najkasnije do 29. januara 2021.

Iz Ureda generalnog direktora je saopćeno da uposlenici BHRT-a imaju punu podršku menadžmenta za sve aktivnosti oko produkcije projekata važnih kako za javnost BiH, pa tako i za BHRT.

BHRT nastoji da ispoštuje sve obaveze prema javnosti u skladu sa Zakonima o javnom RTV sistemu i Servisu BiH, kao i Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH u vezi sa proizvodnjom i emitiranjem premijernih i repriznih programskih sadržaja, navodi se u saopćenju Ureda generalnog direktora BHRT-a.

Izvor: Vijesti.ba

Related posts