Oglasio se Barbarez: Svi zaslužuju da znaju istinu

Jedan od kandidata za selektora nogometne reprezezenatcije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez oglasio se nakon nekoliko neuspješnih pokušaja imenovanja selektora Zmajeva gdje mu je glavni konkurent Ivajlo Petev.

“Puno ljudi mi se posljednjih dana javlja, šalje poruke, zaustavlja na cesti, daju mi podršku i nadaju se da ću ja biti selektor reprezentacije. Mislim da svi oni zaslužuju da znaju istinu, da ja ustvari od razgovora više nisam imao nikakvog kontakta sa bilo kim iz saveza. Očito je da ja već odavno nisam kandidat i da su se ‘oni’ davno odlučili za nekog drugog. I bolje tako, jer kao što sam rekao ranije, nikada nisam i neću biti dio nečijih igara”, naveo ne Barbarez.

“Žao mi je samo jer prema vašoj podršci i reakcijama , vjerujem da budem selektor nije bila samo moja želja nego i želja navijača… Zato želim još jednom reći VELIKO HVALA za sve što doživljam od prvog dana od kada sam u reprezentaciji, pa sve do danas, kao i za ono što tek dolazi, JER OVO JE POSEBNA VEZA KOJU NIKO NE MOŽE PROMIJENITI . Ponosan sam što šte uvijek uz mene i što ste mi ovakva podrška i još jednom vam hvala svima, na svakoj poruci, na svakom pozivu, na svakom rukovanju , na svakom pozdravu sa druge strane ulice . Bez vas ne bi bio ono što jesam i na tome vam veliko HVALA!!!”, naveo je.

Ko će biti novi izbornik ili selektor, Petev, Barbarez ili neko treći trebalo bi u narednom periodu odlučiti dvotrećinska većina Izvršnog odbora ali uz namanje jednog predstavnika iz Republike Srpske i dva predstavnika iz Federacije tačnije jedan iz kantona i jedan iz Županije.

Izvor: Vijesti.ba / N1

Related posts