Armin Đumišić: Naša banjalučka svadba je najljepša priča o zajedništvu

Dragana i Armin, dvoje zaljubljenih mladih, odlučilo je proslavu vjenčanja upriličiti u svom rodnom gradu – Banjaluci. Ali ono što su postigli svojom svadbom, spada u red najljepših priča o našem zajedništvu.

Armin o ovom događaju piše na svom Facebook profilu, a za ovaj status dobio je na stotine lajkova:

“Osjećaj koji sam doživio nisam nikada dosada. Svadba je bila u Banjaluci, rodnom gradu moje drage i mene, na rijeci Vrbas, simbolu Banjaluke, na splavu koji gleda na Kastel, opet simbol Banjaluke. Htjeli smo da sve bude u tom fazonu.

Kako imamo širok krug prijatelja, divan krug prijatelja i drugova, a isto tako i rodbine sa svih strana, skupilo se šaroliko društvo koje je stiglo iz 4 razlicite republike bivše nam zajedničke države.

I kako je svadba odmicala i pozitivna atmosfera je rasla, pjevalo se, plesalo, sve je prštalo od pozitivne energije, muzika je bila odlišna, pjevači su u zanosu bili. Toliko je dobro bilo da je čak u jednom trenutku kamerman ostavio svoju kameru na pod, i uskočio i počeo plesati i skakati sa nama

Tad sam zastao pogledao okolo i shvatio šta smo Dragana i ja napravili.

Doslovno smo, ali doslovno, ujedinili istok i zapad, sjever i jug, crvene i plave, vjernike i nevjernike i ateiste, mlade i stare, bijele i crne, moje i njene, naše i vaše i njihove, Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, hajdukovce, zvezdaše, dinamovce, partizanovce, Želju i Sarajevo…

Obuzela me tolika sreća, toliki zanos, da su mi suze potekle. Pogledam Draganu i vidim da upravo i ona o tome razmislja. Nikad boljeg osjećaja, srce mi je bilo toliko da nemam trenutno riječi da to opišem. Tad sam osjećao da mogu postići sve, da mogu svijet promijeniti, takav se zanos osjećao u tom trenutku. Pomislio sam da i stranku osnujem, hahaha.

Ne možete ostati ravnodušni kad vidite sve te dobre ljude koji su samo zbog nas došli iz svih krajeva, od Pule, Rijeke, Karlovca, Zagreba, Linza, Sarajeva, Beograda, Podgorice, Bijelog Polja i moje Banjaluke.

Zato želim nastaviti zivjeti na toj euforiji i pokušati bar malo utjecati na sve oko nas.

Ne mrzite one druge zbog krivih stavova, uvjerenja, pogleda, navijanja, boje kože, religije, nacionalnosti i zato jer je neko tako rekao.

Cijenite ljude po tome kakvi su, i ne slušajte razne Bakire, Milorade, Aleksandre, Tome, Franje, Alije, Slobe, već razmišljajte svojom glavom i radite dobro drugima, karma će vas nagraditi!

Svi zajedno mozemo napraviti ovaj svijet boljim i ljepsim!

P.S: poštedite me negativnih komentara, ne želim da mi crpe pozitivnu energiju kojom sam se napunio, već samo me unfrendujte, shvatit ću poruku i tako je ipak najbolje, da ne trošimo jedni drugima vrijeme!

Related posts