U Bužimu potpisani ugovori o izgradnji 10 putnih pravaca

Danas su u prostorijama JU „Centra za kulturu, sport i informisanje“ Bužim, potpisani ugovori za izgradnju i rekonstrukciju deset putnih pravaca. Uz prisustvo predstavnika građevinskih odbora, ugovore su potpisali općinski načelnik Mersudin Nanić i izvođač radova, direktor firme „Kov Grad“ d.o.o Bužim, Safet Kovačević.

Prisutnima su se na samom početku obratili i čestitali na ovim za cijelu BiH jedinstvenim projektima u kojima građani učestvuju sa 50% izgradnje lokalnih puteva načelnik općine Bužim Mersudin Nanić, predsjedavajući OV Bužim Suvad Šahinović, dopredsjedavajući Nermin Porić a zatim i izvođač radova Safet Kovačević.

Ove godine na području Općine Bužim u sklopu projekta „Marka građani-marka Općina“ gradit se ukupno 32 putna pravca ukupne vrijednosti veće od 1,500.000,00 KM, a danas su potpisani ugovori za još deset putnih pravaca u pet mjesnih zajednica. Potpisani ugovori se odnose na rekonstrukciju i modernizaciju putnih pravaca, koji će se graditi u mjesnim zajednicama: – Mrazovac -nekategorisani put Ajkići i Palijan (dionica Cinci) i Palijan-Suljići, Lubarda-NP Remetići i Tahići, Bužim- ulica Zmaja od Bosne, NP Kaukovići-Velići i Varajića potok-Džinići, Zaradostovo- NP Kiurića brdo-Šahinovića dolina i Bućevci.- NP Porići-lovačka kuća.

Izjave načelnika općine Bužim i predsjedavajućeg Općinskog vijeća općine Bužim možete pogledati na linku ispod:

Izvor: ckbuzim.ba

Related posts