5 poklona koje mladenci ne žele dobiti na svadbi

Odabir idealnog poklona za mladence nije lahak zadatak. Iako se mnogi odlučuju za poklon u omotnici, velik je broj i pristalica “klasičnih” poklona.

Kako bismo vam olakšali odabir, donosimo vam popis poklona koje ne biste trebali poklanjati mladencima.

1. Poklon koji odgovara samo jednoj polovici para

Uvijek birajte poklone koji će se svidjeti paru, odnosno izbjegavajte podilaženje mladenki ili mladoženji. Najbolji poklon je onaj koji mladenci mogu podijeliti i u kojem mogu zajedno uživati, piše “Zadovoljna“…

2. Poklon za koji će mladenci morati izdvajati novac

Izbjegavajte kompjutere ili telefone s internet pretplatom i bilo kakve druge slične poklone za koje će mladenci u budućnosti morati izdvajati novac. Ako znate da žele takav poklon, prije svadbe dogovorite s njima detalje i organizujte plaćanje na rate koje ćete vi podmirivati.

3. Poklon koji ne odgovara životnom stilu mladenaca

Neprikladan dar poslat će poruku da uopšte ne poznajete par ili se jednostavno niste dobro “pripremili” i razmislili o tome šta ćete im pokloniti. Obratite pažnju na njihov životni stil, kakve aktivnosti vole, čime se bave u slobodno vrijeme i na osnovu toga odlučite što će biti vaš dar.

4. Poklon koji se može “pokvariti”

Ne poklanjajte poklone u koje ste dodali i kakav lahko “kvarljiv” element poput cvijeća ili čokolade. Postoji velika šansa da mladenci neće pregledati sve darove neposredno nakon svadbe, a niti jedan par ne želi da ih nakon medenog mjeseca dočeka hrpa “smeća”.

5. Poklon koji nešto insinuira ili šalje “krivu” poruku

Obavezno izbjegavajte poklone koji mladencima šalje bilo kakvu poruku o njihovoj zajedničkoj budućnosti. To se posebno odnosi na dječju odjeću ili bilo kakvu opremu za bebe. Čak i ako biste im to željeli pokloniti u šali, imajte na umu kako je bolje da vaš poklon bude koristan.

Related posts