Stranački uhljebi pojedu milione, a ne znaju opisati svoj jedan radni dan

U Bosni i Hercegovini postoje agencije koje “pojedu” milione maraka godišnje za koje javnost skoro da nikad nije čula, a kamoli da zna čime se bave i šta rade?!

Sagovornici „EuroBlica“ navode da je jedna od takvih Ured za harmonizaciju i koordinaciju sistema plaćanja u poljoprivredi i ruralnom razvoju BiH čije je sjedište u Istočnom Sarajevu, piše Blic.

Kažu da imaju budžet od 640.000 KM i da zapošljavaju 13 osoba na čije plate i naknade iz budžeta ode oko 400.000 KM.
Pored ove agencije tu su i Agencija za radijaciju i nuklearnu sigurnost BiH, Agencija za strane investicije, Agencija za forenzička ispitivanja i vještačenje, Agencija za rad i zapošljavanje, Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje i mnoge druge.

Zanimljivo je i da u Komisiji za koncesije čelnici nisu znali da opišu svoj radni dan, kad je to od njih zatražio poslanik SDP u PD BiH, Saša Magazinović.

Ovo ne treba da čudi, jer bi sličan odgovor dobili i iz drugih institucija, što nam potvrđuju i parlamentarci koji, također, ne znaju čime se bave iako bi oni trebalo da budu njihov „nadzorni organ“.

Poslanica SNSD u PD BiH, Milica Marković, kaže da mnoge agencije postoje na papiru, ali tvrdi da nikada poslanici nisu raspravljali o efikasnosti njihovog rada.

Related posts