Suđenje u Puli: Nakon selidbe iz BiH majka ugušila sina i bacila ga u more

Pred Županijskim sudom u Puli u petak je održano pripremno ročište protiv Chiare Pašić i jedne maloljetnice, koje su osumnjičene da su prošle godine ugušile i potom bacile u more trogodišnjeg dječaka.

Riječ je o Denisu Pašiću, sinu optužene Chiare, čija smrt je potresla cijelu regiju, posebno nakon što je otkriveno da je dječak ugušen kratko nakon što se s majkom doselio iz BiH u Pulu, prenosi 24sata.

Hrvatski mediji su podsjetili kako je Pašić ugušila trogodišnjeg dječaka, zajedno s maloljetnom pomoćnicom, nakon čega su ga stavile na dječija kolica i odvezle do obale u uvali Mandrač. Potom su tijelo dječaka umotale u dekicu, te ga ostavile nekoliko metara od obale.

Chiara Pašić, u namjeri da oteža istragu, pola sata poslije ponoći došla je u policijsku stanicu i lažno prijavila nestanak mališana.

“Bio je obučen u plavu majicu kratkih bijelih rukava s motivima dječjih autića. Nosio je donji dio plave trenirke, a na nogama je imao plave cipelice”, objašnjavala je Chiara policajcima kako da joj prepoznaju sina.

Šokantan obrat i za istražioce uslijedio je u srijedu u 9 sati ujutro, kad se Chiara slomila i policajce odvela do plićaka u bivšoj vojarni Katarina na prilazu Puli, gdje je ležalo beživotno tijelo mrtvog joj sina. Na tijelu dječaka, kazuju izvori bliski istrazi, bile su vidljive ozljede i tragovi davljenja te gušenja. Da je dječak bio mrtav još u trenutku kad je njegova majka prilično staloženo davala izjavu policiji, konstatirao je pri preliminarnom pregledu tijela iskusni patolog pulske bolnice Ilija Kučina

Ubrzo je otkriveno kako je Chiara trogodišnjaka rodila nakon veze s izvjesnim Rešidom Pašićem iz okolice Velike Kladuše, kojeg je napustila zbog neslaganja.

Poznanici optužene smatraju da joj je “dijete smetalo” te ga se oduvijek “željela riješiti” kako bi mogla živjeti po svom, provoditi se i izlaziti.

Related posts