Šuman: Ne odustajemo ni milimetar od ovakvog načina igre

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Bilal Šuman bio je oduševljen nakon pobjede protiv Švicarske u Tuzli rezultatom 21:15 čime je bh. tim izborio plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Danskoj i Njemačkoj.

Selektor se prije svega zahvalio još jednom igračima na odličnoj utakmici, a rekao je da su mnogi bili pesimisti nakon poraza od Estonije.

“Kao i u prvoj utakmici, jedno ogromno hvala igračima na svemu što su pokazali. Najviše trebamo biti zahvalni našoj odbrani i golmanu Buriću koji je bio fantastičan i mislim da je to razlog zašto smo pobijedili oba puta. Jedna jaka, čvrsta, muška i agresivna utakmica i mislim da su momci dali sve od sebe, a poslije poraza od Estonije dobili smo jedan lijep poklon. Mnogi su bili pesimisti, ali jedno ogromno hvala igračima, idemo dalje, došli smo do izvora i napili smo se vode. Čekamo kraj januara da vidimo s kim ćemo igrati u baražu”, rekao je Šuman.

Nakon toga, selektor je kazao kako niti jednog trenutka ne želi odustati od trenutnog koncepta koji se zasniva na igri u odbrani.

“Momci će dobiti slobodno i mogu ovu pobjedu obilježiti na pravi način. Oni već sutra putuju nazad u svoje klubove i mi ih u što boljem raspoloženju želimo dočekati na ljeto. Napravili smo jedan koncept igre i ta baza u odbrani mislim da postoji. Imamo brzinu, visinu, širinu i dovoljno kila da možemo igrati fantastičnu odbranu, a iz te faze s kontrom i polukontrom to donosi rezultat. Ima još puno stvari koje moramo popraviti i ja od ovog koncepta ne želim odustati niti jednog milimetra. Željno iščekujemo povratak svih onih koji nisu bili s nama i kada budemo kompletni, imat ćemo širinu koja je veoma važna. Što se tiče atmosfere u Tuzli, ovo je fantastično. Hvala ovoj divnoj publici na svemu”, završio je selektor.

BiH će protivnika u baražu dobiti nakon Evropskog prvenstva koje se trenutno igra u Hrvatskoj.

klix.ba

Related posts