Na suđenju Amiru Zukiću trebali svjedočiti Ismet Keserović i Brajko Hasančić, nijedan se nije pojavio

U Općinskom sudu u Sarajevu nastavljeno je suđenje generalnom sekretaru Stranke demokratske akcije (SDA) i zastupniku u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Amiru Zukiću. Na današnjem ročištu bilo je predviđeno ispitivanje dva svjedoka, ali nijedan od njih se nije pojavio pa je Tužilaštvo KS umjesto toga uložilo materijalne dokaze, odnosno svjedočanstva i diplome Ismeta Keserovića, jednog od svjedoka.
Osim Keserovića, danas je trebao svjedočiti i Brajko Hasančić, ali je jedan je na privremenom radu u Njemačkoj, a drugi u Poljskoj.

Podsjećamo, Zukić je uhapšen sredinom febrauara prošle godine zbog nezakonitog zapošljavanja u Elektroprivredi. U pritvoru je proveo pet mjeseci, a na slobodu je pušten nakon što je Ustavni sud BiH odlučio da je bez validnog obrazloženja zabranjeno da ga posjećuju članovi porodice.

Zukić se krajem septembra vratio i u parlamentarne klupe gdje obnaša i funkciju predsjedavajućeg Administrativne komisije Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

U predmetu “Bosna” je, osim Zukića, optuženo još osam osoba kojima je stavljeno na teret više krivičnih djela u vezi s nezakonitim zapošljavanjem.

Zukiću je pritvor ukinut 21. jula ove godine, a početkom oktobra je ukinuta i mjera zabrane sastajanja s optuženima u istom predmetu.

Nastavak suđenja zakazan je za 20. novembar.

Related posts