Fazlić: Ako Mektić prezentira konkretan plan za migrante, otkazujemo proteste

Ukoliko ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić prilikom sutrašnje posjete prezentira konkretan plan zbrinjavanja migranata na području Bihaća i Velike Kladuše, te obeća njegovu hitnu realizaciju, vijećnici i gradonačelnik Bihaća otkazat će proteste najavljene za petak u Sarajevu, potvrdio je bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić.

– Ne želimo praviti nikakvu kampanju. Nije ni nama u interesu protestirati, samo zbog protesta. Ministar Mektić mi je potvrdio dolazak na osnovu odluke Vijeća ministara i nadam se da će nam sutra predstaviti jasan program zbrinjavanja migranata koji trenutno borave u našem gradu, te vremenske rokove i uvjerenje ko će to uraditi. Ukoliko tako bude, mi nećemo na proteste u Sarajevo – istakao je Fazlić.

Gradonačelnik Bihaća je ponovio i kako je grad na izmaku snaga.

– Sigurnosna situacija je narušena, zbog čega nam je skoro propala turistička sezona. Sve su češći incidenti među migrantima, naročito među onima koji bez ikakve kontrole borave u devastiranom “Domu penzionera”. Sugrađanima više ne mogu i ne smijem govoriti kako sam nemoćan – ustvrdio je gradonačelnik Bihaća.

Ministar Mektić sutra će se u Bihaću sastati i s Huseinom Rošićem, premijerom Unsko-sanskog kantona, pa se i u Velikoj Kladuši očekuju konkretni pomaci u rješavanju migrantske krize.

Izvor: Fena

Related posts