Znate li za šta sve možete koristiti aluminijsku foliju?

Aluminijska folija može se koristiti na više načina kod kuće, a mnogi od tih trikova većini ljudi ostali su nepoznati. Koristimo je za zamotavanje namirnica kako bi se sačuvala svježina, za pečenje ribe i mesa u pećnici, frizerke je koriste za bojenje pramenova kose i sl.

Ali tu popis prednosti korištenja aluminijske folije ne prestaje, piše “Večernji“…

Očistite srebrno posuđe bez hemijskih sredstava

Želite li očistiti svoje srebrne predmete bez upotrebe hemijskih sredstava, aluminijska folija bit će odličan izbor. Otkinite komad folije i stavite ga u posudu sa sjajnim dijelom folije prema gore. Ulijte vodu i dodajte dvije supene kašike sode bikarbone na svaki litar vode. Pustite da voda zavri i ubacite unutra predmete od srebra koje želite očistiti. Nakon toga isperite pod mlazom vode i prebrišite mehkom krpicom. Ponovite ako je potrebno. Imajte na umu da će komadi biti jako vrući kada ih izvadite iz proključale vode i nemojte na ovaj način čistiti posrebrene predmete ni one koji su sastavljeni iz više komada i, naprimjer, lijepljeni.

Otjerajte ptice

Ako vam smetaju ptice koje “kradu” vaše voćkice iz vrta ili ostavljaju tragove izmeta, izrežite trake aluminijske folije na dužinu oko 30 cm i stavite među grane stabala, na rešetke od balkona i sl.

Brže i lakše peglanje odjeće

Postavite komad aluminijske folije na dasku za peglanje ispod površinske tkanine, sa sjajnom stranom prema gore. Peglanje će biti lakše i znatno brže jer folija reflektuje toplinu, što će ubrzati cijeli proces.

Umjesto mrežice za čišćenje posuđa

Ako nemate pri ruci mrežicu za čišćenje tvrdokornih nakupina hrane s posuđa, napravite kuglu od aluminijske folije i upotrijebite je kao mrežicu. Nemojte je upotrebljavljati na posuđu s osjetljivim površinama kako ga ne biste izgrebali.

Očistite roštilj

Rešetke roštilja očistite tako da ih istrljate aluminijskom folijom i nakon toga ih operite toplom vodom s malo deterdženta.

Related posts