„ZIMSKA ČAROLIJA“ po prvi put u Sanskom Mostu

Općina Sanski Most i RTV „Sana“ u suradnji sa sanskim privrednicima, po prvi put organizuje festival „ZIMSKA ČAROLIJA“ koji će se realizirati u periodu od 20.12.2017. godine do 10.01.2018. godine na području Općine Sanski Most.

Festival „ZIMSKA ČAROLIJA“ projekat je od izuzetne važnosti za Općinu Sanski Most. Sadržaji koji su kreirani doprinose promociji turističkih potencijala Općine, razvoju privrede, posebno u sferama ugostiteljstva, trgovine i ostalih uslužnih djelatnosti, a festival se realizira za vrijeme novogodišnjih praznika.

Prije donošenja samog programa festivala, Organizacioni odbor uputio je na posljednju sjednicu Općinskog vijeća inicijativu za donošenje dvije odluke.

Prva odluka se odnosi na produženo radno vrijeme za ugostitelje u ovom periodu, a druga na zabranu saobraćaja kroz glavnu ulicu – zimski korzo.

Kako zimski korzo, koji se po prvi put pojavljuje kao takav, ne bi ostao samo ideja, Organizacioni odbor se pobrinuo da u ovom periodu Prijedorska ulica bude ispunjena sadržajima koji će privući naše sugrađane.

Za vrijeme trajanja festivala “ZIMSKA ČAROLIJA”, cijeli grad bit će posebno okićen, a iz Organizacionog odbora poručuju da će svim sanskim ugostiteljima i vlasnicima trgovačkih radnji, poslati dopis u kojem će tražiti da i oni urade isto u izlozima vlastitih radnji, lokala i sl.

Sanski Most će u vrijeme festivala ponuditi brojne događaje koji će zadovoljiti ukuse i najzahtjevnijih posjetitelja.

Ulični prodavači, zvuci dječije graje, mirisi pečenog kestena i domaćih kolačića, čaj ili kuhano vino, susreti sa rodbinom i prijateljima na našem korzu, izmamiti će osmijehe na licima naših sugrađana. A to i jeste osnovni motiv organiziranja festivala “ZIMSKA ČAROLIJA”.

Uskoro više informacija o programu festivala “ZIMSKA ČAROLIJA”.

Related posts