Željka Cvijanović u Prnjavoru otvorila kružni tok u koji je uloženo 418.000 KM

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović svečano je otvorila novu kružnu raskrsnicu na ulazu u Prnjavor, u čiju je izgradnju uloženo 418.000 KM.

Cvijanovićeva je istakla da je ovo samo jedan u nizu infrastrukturnih projekata koji se realizuju na području opštine Prnjavor.

“Pozdravljam aktivizam lokalne vlasti koja zna na koji način treba da sarađuje sa Vladom, da definiše određene projekte i u krajnjem slučaju da stavi te projekte u prave prioritete”, rekla je Cvijanović novinarima u Prnjavoru.

Ona je naglasila da projekti koji su u Prnjavoru realizovani prethodnih godina i oni koji treba da budu u narednih godini ili dvije, predstavljaju pravi investicioni zamah.

“Ako tome dodate činjenicu da će ovdje biti doveden do kraja projekat izgradnje autoputa, da ćemo imati sasvim drugu dimenziju kada je riječ o Prnjavoru i njegovim razvojnim šansama, onda su na dobrom putu i Vlada i lokalna zajednica”, poručila je premijerka RS-a.

Cvijanović je kao sljedeći projekat u Prnjavoru najavila ulaganje u sigurnost, jer će ova lokalna zajednica dobiti podršku Vlade RS-a za postavljanje sigurnosnih kamera na području grada, po želji i projektu lokalne zajednice.

“Mislim da smo u ovoj opštini otklonili mnoštvo suštinskih problema. Osim ove kružne raskrsnice, u planu je gradnja još jedne na Vijaci. Izgrađen je most u Kulašima i neki drugi objekti, koji će sa auto-putem predstavljati novu razvojnu šansu”, naglasila je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je dodala da podržava sve što radi rukovodstvo opštine, ističući da je to odgovoran pristup i prema Republici i prema sredini i narodu koji je birao vlast da radi na ovaj način i da razumije da samo timski Vlada i lokalne zajednice mogu postići rezultate.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš izrazio je zahvalnost Javnom preduzeću “Putevi Republike Srpske”, kao investitoru, kao i premijeru i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, koji su, kako je naveo, imali razumijevanja i ovakav infrastrukturni projekat namijenili Prnjavoru.

“Ovo je projekat o kojem se u Prnjavoru dugo priča. Ovdje na izlazu iz grada smo imali poseban saobraćajni problem i ne samo što je riješen taj problem, nego je ovo sad i ogledalo naše lokalne zajednice”, rekao je Tomaš.

On je izrazio uvjerenje da ovakva podrška Vlade RS, odnosno viših nivoa vlasti neće izostati ni u godini pred nama, već će se samo značiti novi investicioni ciklus u Prnjavoru.

“Mislim da je i ovaj kružni tok primjer da kada lokalna zajednica odlično sarađuje sa Vladom lako se realizuju projekti. Mi smo prošle godine imali ukupne investicije veće od tri miliona KM, a od tog iznosa samo je 600.000 KM bilo iz budžeta opštine, što znači da je više od 2,4 miliona KM bila investicija viših nivoa vlasti”, naveo je Tomaš.

Prema njegovim riječima, ono što je posebno važno u ovoj godini jeste da će najznačajniji projekat, ne samo za ovu lokalnu zajednicu, nego i cijelu Srpsku – gradnja auto-puta, biti priveden kraju.

“To otvara nove dimenzije razvoja naše zajednice. Osim toga, u narednih mjesec dana prvi investitori, odnosno njih četiri, počeće da grade svoje objekte u našoj poslovnoj zoni, što će stvarati uslove za razvoj naše lokalne zajednice”, rekao je Tomaš.

On je dodao da je današnje otvaranje kružnog toka samo početak velikog investicionog ciklusa, koji će biti nastavljen u narednim godinama.

Tomaš je istakao da je ukupna investicija koštala 418.000 KM, od čega je investitor Javno preduzeće “Putevi Republike Srpske” uložilo 308.000 KM, dok je opština Prnjavor uložila 110.000 KM u projektnu dokumentaciju, rješenje imovinsko-pravnih odnosa i uređenje kružnog toka.

Otvaranju kružne raskrsnice prisustvovao je i ministar za ekonosmke odnose i regionalnu saradnju Zlatan Klokić, predstavnici preduzeća “Putevi Srpske”, te odbornici Skupštine opštine Prnjavor.

Related posts