Zbog vanredne situacije u Venecueli neradni dan u cijeloj zemlji

Venecuelanska vlada je naredila da danas u školama i državnim upravama bude neradni dan zbog nestanka struje koje nema od četvrtka prošle sedmice.

“Po nalogu predsjdnika Nicolasa Madura aktivnosti se prekidaju u ponedeljak, 11. marta”, rekao je ministar komunikacija Jorge Rodríguez. On je u televizijskom obraćanju pozvao građane da održe javni red i mir, prenosi Beta.

U Venecueli od četvrtka posle podne nema struje, a vlada i opozicija optužuju jedna drugu za nestanak električne energije koji se nadovezao na tešku ekonomsku i političku krizu u zemlji.

U posljednje dvije sedmice 15 pacijenata preminulo je u Venecueli zbog toga što zbog nestanka struje nisu mogli na dijalizu.

Predsjednik Venecuele Nicolas Maduro rekao je da je do nestanka električne energije došlo zbog sabotaže na hidroelektrani Guri, za šta je odgovorna Amerika, ali da njegova administracija radi na otklanjanju problema.

Lider opozicije Venecuele Juan Guaido izjavio je da će od parlamenta zatražiti da proglasi vanredno stanje kako bi bio omogućen ulazak humanitarne pomoći i zatražena međunarodna pomoć zbog nestanka električne energije.

Izvor: klix.ba

Related posts