Zbog snijega otežano saobraćanje u Krajini

Zbog ugaženog snijega na kolovozu jutros se sporije saobraća na dionicama u zapadnim i sjeverozapadnim dijelovima naše zemlje.

Izdvojeni su putni pravci: Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, Srbljani-Cazin-Velika Kladuša, Mrkonjić Grad-Livno, Livno-Drvar i Tomislavgrad-Posušje.

Na putnom pravcu Bihać-Bosanski Petrovac obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila. Posebno upozorenje vozačima zbog smanjene vidljivosti zbog magle na putnom pravcu Konjic-Mostar.

Upozorenje vozačima i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz, a posebno su izdvojene dionice: Konjic-Mostar-Doljani, Jablanica-Prozor, Jajce-Banja Luka, Sarajevo-Foča i Bugojno-Novi Travnik. Iz BIHAMK-a apeluju na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na autoputu A-1 preticajnom trakom saobraća se na dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo. Molimo vozače da na ovoj dionici autoputa voze opreznije i smanjenom brzinom.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, a razlog je urušavanje potpornog zida.

Zbog kvara na sistemu u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Izačić. Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, na graničnom prelazu Velika Kladuša na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Related posts