Grad Bihać okovan snijegom: Nema struje i vode, lokalne ceste neprohodne! Gradonačelnik u Sarajevu, a nadležne službe ne rade posao za koji ih plaćamo!

Snijeg koji od jučer popodne ne prestaje padati u sjeverozapadnoj Bosni stvorio je velike probleme građanima, a veći dijelovi USK trenutno su bez struje.

Jutros u 6 sati u Bihaću je izmjereno 25 cm snijega, no s obzirom na to da snijeg od tada ne prestaje padati njegova visina trenutno se kreće između 40 i 50 cm.

Stanovnici grada na Uni od jutros su bez struje i vode. Lokalne ceste su slabo očišćene, jako je opasno prolaziti, preporučuju se da se ne ide ako se ne treba. Međutim, kao što vidite na fotografijama koje koje je snimio portal USN, građani su primorani kretati se cestom jer su trotoari zatrpani snijegom.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić je u Sarajevu na svečanom skupu povodom obilježavanje desete godišnjice osnivanja Stranka demokratske aktivnosti (A SDA)

Snijeg je, očito, iznenadio službe za čišćenje snijega. Ceste su slabo očišćene, snijeg je zatrpao trtoare, a građani su primorani mimoilaziti se sa automobilima na cesti ili koristiti imaginarne staze.

Također, postavlja se pitanje gdje je nestala civilna zaštita Bihaća. U budžet Grada Bihaća za civilnu zaštitu izdvojen je skoro 3 miliona maraka. Ukupno je 40 zaposlenih i 1 volonter. Vjerovatno analiziraju stanje, a onda će u večerašnjem DNEVNIKU RTV USK iznijeti svoje mišljenje koje je inače “Građani vi nas plaćate, ali morate čistiti grad”.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda su najavili nastavak padavina toom narednih dana.

/usn.ba

Related posts