Završena nova saga oko Neymara, PSG se pita za sve!

Neymar je nakon četiri sezone u Barceloni donio odluku da je vrijeme za novi korak u karijeri, ali je mnoge iznenadio odlaskom u PSG. Brazilac je tako postao najskuplji igrač u historiji najvažnije sporedne stvari na svijetu jer su ga Parižani platili čak 222 miliona eura.

Ipak, iako je tek ljetos stigao u PSG već se mjesecima špekuliše o tome da će Neymar ponovo promijeniti klub. Najviše se spominjalo da je sve to uradio kako bi na kraju došao u Real Madrid koji je spreman da plati preko 300 miliona eura za Brazilca.

Međutim, iako su mnogi tvrdili da Neymar ima otkupnu klauzulu u svom ugovoru na kraju se ispostavilo da to nije tačno. Direktor francuske Ligue 1, Didier Quillot, je riješio sve dileme izjavom da Neymar nema nikakvu otkupnu klauzulu u svom ugovoru.

“Neymarova klauzula? Pa, jedini način na koji on može napustiti PSG jeste da se dva kluba dogovore oko visine obeštećenja jer ne postoji otkupna klauzula u njegovom ugovoru s Parižanima. Također, želim da još jednom kažem da su takve klauzule nezakonite u Francuskoj”, poručio je Quillot.

Related posts