Zastupnica Naše stranke u Skupštini USK: Vrijeme je za pad ove vlade

Vildana Alibabić, zastupnica u Skupštini Unsko-sanskog kantona (USK) reagirala je večeras na svom Facebooku na imenovanje Kasima Mulalića na poziciju savjetnika premijera ovog kantona Mustafe Ružnića.

– Vlada kojoj trebaju savjeti Kase Mulalića ne zaslužuje povjerenje zdravog razuma. Došlo je vrijeme za pad ove vlade i da se pravi nova od najboljih među nama, inače nam nema spasa – napisala je Alibabić na Facebooku.

Trenutna većina

Zanimljivo je da je Alibabić “jezičak na vagi” u Skupštini USK.

– Kad nam Kanton napusti 100.000 ljudi onda trebamo najbolje ljude, najbolje eksperte s kojima treba da vidimo kako riješiti ovaj problem, odnosno kako zadržati stanovništvo. Pa sam se zapitala kakve sposobnosti ima Kasim Mulalić, za šta je on ekspert da savjetuje našu vladu, ja to ne znam – kazala je za “Avaz” Alibabić.

Kaže i da Skupština USK trenutno nema većinu.

– Sudeći prema posljednjoj sjednici Skupštine koja je održana u četvrtak, trenutno ne postoji skupštinska većina i očigledno je da se tu nešto mora uraditi, ili praviti nova većina, odnosno nova vlada. Mislim da bi trebalo naći najbolje među nama i sastaviti jednu vladu koja će raditi za sve nas – smatra Alibabić.

USK zaslužuje novu vladu

Na naše pitanje, hoće li nakon Sarajevskog Kantona i USK dobiti novu vladu, Alibašić odgovara:

– Ne znam hoće li USK dobiti novu vladu, ali je zaslužuje. Ja bih vrlo rado učestvovala u tome da vjetrovi iz Sarajeva počnu puhati i ovdje – zaključila je Alibašić.

Izvor: krajina.ba

Related posts