Zaslužuju li Krajišnici bolje putne komunikacije: Gradi se brza cesta Bihać-Cazin-Velika Kladuša?

Posljenjih mjeseci aktuleizirana je priča o saobraćanoj povezanosti USK sa centralnim dijelovima države, ali i unutar samog Kantona.

Dok skeptici govore da riječ o pripremama za predstojeću predizbornu kampanju za opće izbore u BiH koji će se održati naredne godine, u aktulenoj kantonalnoj i federlanoj vlasti uvjeravaju da će ubrzo po tom pitanju uslijediti konkretne aktivnosti. A upravo iz Vlade USK stižu vijesti da su intezivirane aktivnosti na realizaciji projekta „Brza cesta Bihać-Cazin-Velika Kladuša“. U tom cilju za sutra je najavljen u sali Vlade Kantona radni sastanak na kojem će bitri prezentirana trasa brze ceste predviđene prostornim planom USK.

Jasno, skeptici imaju uporište u priči koja traje 20 godine jer je Strategija razvoja Unsko-sanskog kantona donešena 1996. godine predviđala na ovoj istoj trasi autoput koji bi preko Grmuško-srbljanskog platoa povezao i Sanski Most.

Bilo kako bilo, na sutrašnji sastanak su pozvani Adnan Terzić, direktor Cesta F BiH, Dedo Pjanić, izvršni direktor Federalne direkcije za ceste kao i gradonačelnici Bihaća i Cazina Šuhret Fazlić i Nermin Ogrešević.

Građanima ovog kantona ostaje nada da će konačno osjetiti majčinsku ruku države i čuti buku građevinskih mašina koje bi najavile značajnije javne radove, potrebne kao i kruh naš nasušni.

rtvusk.ba

Related posts