Zahvaljujući “4Life” četiri porodice sa područja USK-a zimu će dočekati u novim, toplim domovima

Miran i siguran, ali i topao dom, zahvaljujući organizaciji “4Life”, ali i mnogim drugim dobrim ljudima, uskoro će dobiti tri porodice iz Vrnograča, Podzvizda i Stabandže, dok će jednoj porodici iz Cazina biti saniran krov kuće.

53-godišnji Rešid Mekanović iz Vrnograča, čiji je mentalni razvoj na nivou devetogodišnjeg djeteta, ovu zimu će dočekati u novom domu. Zbog svoje dobrote i bezazlenosti uživa simpatije svojih sumještana koji mu uveliko pomažu, i svi zajedno se raduju što će konačno imati siguran krov nad glavom.

Privode se kraju radovi i na novoj kući porodice Žutić iz Stabandže.

Do krova je urađen i projekat kuće za Suada Osmanagića i njegovu 9-godišnju kćerku. Za ovu kuću akcija još uvijek traje, prikupljaju se sredstva za nastavak radova tako da još uvijek imate vremena da i vi učinite dobro djelo, donirate onoliko koliko možete.

U toku je i sanacija krova porodici Begić iz cazinskog naselja Polje.

Ovu akciju, ispred organizacije “4Life” vodi veliki humanista i aktivista organizacije, Esad Malić. Pozivajući ljude dobrih namjera, a oslanjajući se prije svega na svoje Cazinjane, Esad Malić je uvjeren da bi ova akcija, naravno, uz Božiju pomoć, trebala vrlo brzo biti privedena kraju. Predviđeni iznos koji bi trebao biti dovoljan za sve potrebne radove na kući je 2 500 €.

Tako ovom prilikom pozivamo sve ljude dobre volje koji žele i mogu se uključiti u ovu akciju da to učine putem uplate na račun spomenute organizacije ili lično koordinatoru ovog projekta, Esadu Maliću.

/cazin.net

Related posts