Wenger: Ne mogu da shvatim da neko napušta Arsenal, dali smo sve za Alexisa

Trener Arsenala Arsene Wenger kazao je da je klub učinio sve da zadrži Alexisa Sancheza koji će u budućnosti nositi dres Manchester Uniteda.

Čileanac će na Old Trafford otići bez odštete, a u suprotnom smjeru doći će Henrikh Mkhitaryan koji je izgubio svoje mjesto u ekipi Josea Mourinha.

Francuski menadžer smatra da je ovo Alexisov posljednji veliki ugovor u karijeri te da je Arsenal uradio sve što je bilo u njihovoj moći da zadrži Čileanca. Također, Wenger navodi da se i Manchester City povukao iz borbe za Sancheza i da je to dovoljan pokazatelj.

“Život ide dalje. Arsenal postoji 130 godina i mnogo velikih igrača je otišlo, a da li će biti manje dobro, tek trebamo vidjeti. Ne mogu da shvatim bilo koga ko želi napustiti ovaj klub, ali nakon 30 godina u transferima, mnogo sam naučio o ljudima. Što se tiče Alexisa, ovo je njegov možda i posljednji ugovor na vrhunskom nivou i veoma važan ugovor u životu. Mi smo uradili sve što smo mogli uraditi, otišli smo najdalje što smo mogli i čak se Manchester City povukao na kraju. To vam govori da nismo imali šanse da mu pružimo ono što želi”, kazao je Wenger

Nakon toga, Francuz je kazao da će budućnost pokazati da li je prodaja Alexisa bila dobra ili loša odluka.

“Pokušali smo pronaći najbolju soluciju i najbolja solucija je da gubimo igrača svjetske klase, ali ne gubimo igrača a da nismo doveli nekoga nakon toga. Budućnost će pokazati da li je ovo bila prava odluka ili ne. Još uvijek smo aktivni na tržištu i pokušavamo dovesti neke igrače”, završio je Wenger.

klix.ba

Related posts