Vlasnik "Šipada": Nema novca za koji bi pustio migrante u prostorije "Šipada"

Jutros je krenuo neviđeni napad na vlasnika firme “ŠIPAD” zbog navodnog smještaja migranata u svoje hale, što je potpuna laž i obmana javnosti koju su plasirali kojekakvih tzv. novinari i vlasnici pojedinih Facebook grupa.

Nakon pisanja, djeljenja na facebook profilima, pa čak spominjanja da se već montiraju kreveti u ovom nekadašnjem bihaćkom gigantu, građani Bihaća su putem facebooka pozivali svoje prijatelje da se počnu iskupljati kod firme “Šipad” i na sve moguće načine spriječe ulazak migranata u njihove prostorije. Uznemirenost naroda je zamalo eskalirala u sukob sa vlasnikom ove firme, koji za ništa ovo nije ni znao.

Redakcija KRAJINA.BA portala je kontaktirala vlasnika firme Aziza Dizdarevića koji nam je rekao da je i on od nekoliko ljudi dobio informaciju da će migranti biti smješteni u prostorije njegove firme što je potpuna laž.

Apsolutno nikad nije bilo priče o tome, a ja se nisam susretao sa bilo kakvim funkcionerima strane organizacije IOM te im nisam nudio svoje objekte u zakup. Uostalom, trenutno na području firme “Šipad” djeluje nekoliko firmi koje se bave proizvodnjom i sve i da je neko htio da migranti dođu u moju firmu, to ne bi bilo izvedivo. Ovo je samo jedna gnusna laž ljubomornih pojedinaca koji žele nauditi meni i mojoj firmi te na taj način skrenuti pažnju sa užarene teme pod nazivom BIRA. Vjerujte mi, nema novca za koji bi pustio migrante u prostorije firme Šipad” – poručio je Aziz Dizdarević.

Ubuduće, ako vidim na Facebooku, nekom internet portalu, televiziji ili čujem na radio stanicu bilo kakvu poveznicu mene ili mojih firmi sa migrantima i migrantskom krizom u Bihaću, angažiraću svog advokata i tužiti te osobe ili pravna lica – završio je za KRAJINA.BA portal Aziz Dizdarević.

Izvor: Krajina.ba

Related posts