Vlada FBiH odgovorila Mektiću: Nema prepreka da se migranti smjeste u objekt Agrokomerca

Ministarstvu sigurnosti BiH tražilo je od Vlade FBiH informacije o objektu u vlasništvu Agrokomerca za privremeni smještaj migranata u Velikoj Kladuši.

Riječ je o objektu Akofarm, nekretnini u vlasništvu privrednog društva Agrokomerc koja se nalazi u mjestu Polja, dva kilometra od Velike Kladuše.

“Objekt i ekonomsko dvorište su ukupne površine 8.000 metara kvadratnih. Objekt je djelimično devastiran, trenutno bez struje i vode, ali postoji mogućnost brzog prključivanja na elektroenergetsku i vodovodnu mrežu. Za sva potrebna ulaganja potrebna je stručna osoba koja bi dala realnu procjenu ulaganja u ovaj objekt da bi se priveo traženoj namjeni. Ističe da je ovaj objekt dugo godina služio kao baza SFOR-a te su oni izvršili određene prenamjene i prilagođavanje objekta za boravak većeg broja osoba”, stoji u odgovoru Vlade FBiH.

Na kraju se navodi da se Ministarstvo sigurnosti BiH, ukoliko ocijeni navedeni objekt prihvatljivim za namjene za koje se traži, treba stupiti u kontakt s organima upravljanja Agrokomerca kako bi se dogovorili uslovi i rokovi za dodjelu objekta na privremeno korištenje.

klix.ba

Related posts