Vlada FBiH: Nije tačno da potenciramo odlazak "Zraka" u stečaj

Povodom tekstova objavljenih ovih dana u pojedinim medijima, u kojima su iznesene netačne tvrdnje u vezi sa stečajnim postupkom u kompaniji “Zrak” d.d. Sarajevo, obavještavamo javnost da Vlada Federacije BiH nije tražila, niti pokrenula stečajni postupak u ovoj firmi, navode iz Vlade Federacije BiH.

Navode da su neistinite tvrdnje da Federalna vlada potencira proces odlaska ove kompanije u stečaj.

– S ciljem objektivnog i istinitog informiranja javnosti, ističemo da su stečajni postupak kompanije „Zrak“ pokrenuli radnici, od kojih je većina bivših, i to putem svojih advokata. S obzirom na tu činjenicu i u skladu sa zakonskim propisima, o daljem postupku i statusu „Zraka“ odlučit će nadležni sud, a ne Vlada Federacije BiH – pišu iz Vlade Federacije FBiH.

Ističu da je ovo privredno društvo u proteklom periodu imalo jedan tretman i status od Vlade Federacije BiH, kao i druge kompanije, te da je Vlada u kontinuitetu višemilionskim sredstvima podržavala ovu kompaniju, kako i ostale.

– Svako iznošenje proizvoljnih i netačnih informacija, te insinuacija koje dolaze od pojedinaca samo nanose dalju štetu kompaniji “Zrak” i dezavuiraju javnost.

Izvor: Vijesti.ba

Related posts