Više od godinu dana u USK se ne provodi plansko održavanje regionalnih cesta

Više od godinu dana u Unsko-sanskom kantonu se ne provodi plansko održavanje regionalnih cesta. Već duže vrijeme rade se samo interventni manji zahvati na određenim dionicama. I dok građani redovno izdavaju novac u ovu namjenu, voze se po putevima koja odavno vape za rekonstrukcijom. Direkcija Regionalnih cesta ima nekoliko miliona KM na računu, ali Zakon im ne dozvoljava da novac troše dok Nadzorni odbor i Vlada USK ne usvoje Plan i program za 2017. godinu.

U Direkciji za ceste nisu htjeli pred naše kamere. Ne žele kažu, upirati prst u eventualnog krivca za situaciju oko održavanja puteva. Kažu, para ima, ali ima i opstrukcija. Ministar privrede u Vladi USK Samir Sedić ipak ne misli tako.

Neslužbeno smo saznali da na računu Direkcije ima nekoliko miliona maraka. Ta sredstva se ne troše u mjeri u kojoj bi trebala, a sve zbog nepostojanja godišnjeg Plana i programa rada.

I dok se očekuje usvajanje dokumenta koji je davno trebao biti usvojen, stanje na cestama je svaki dan gore, što revoltira mnoge građane koji redovno izdavajaju novac za ove namjene. – piše rtvusk.

Related posts