Virtuelna asistentica Alexa bit će instalirana u BMW-ovim automobilima iduće godine

Poznata Amazonova virtuelna asistentica Alexa od naredne godine će biti instalirana u BMW-ovim automobilima, saopćili su predstavnici američke e-komercijalne kompanije na večeri iznenađenja u sjedištu Amazona u Seattleu.Uz Alexu u automobilima, Amazon nastavlja širiti tržište svojoj virtuelnoj asistentici koja je već ugrađena u brojne TV uređaje i pametne zvučnike. Kada je riječ o automobilima, Alexa je već od ranije instalirana i u pojedinim automobilima američkog Forda.

Od iduće godine, ljubitelji BMW automobila moći će od Alexe tražiti da im upali svjetla ili grijanje, pusti muziku, nazove nekoga, naruči hranu ili pročita vijesti. Također, Alexa će moći raditi i kao navigacija.

Cilj Amazona jeste da vozačima omogući pristup hiljadama Alexinih vještina, a Alexa bi tokom 2018. godine trebala biti dostupna u BMW-ovim automobilima u SAD-u, Velikoj Britaniji i Njemačkoj.

Ovo je veliki potez za Alexu i Amazon, a uspješna američka kompanija nastavit će graditi partnerstva i s drugim automobilskim kompanijama.

Related posts