Većina u GV Cazina povećala naknade za odvoz smeća za čak 50 posto

Jučerašnju sjednicu Gradskog vijeća Cazin građani će pamtiti i po sramnom postupku povećanja naknada za odvoz smeća za čak 50 posto!

Naime, na 11. redovnoj sjednici Gradskog vijeća Cazin, razmatrana je i usvojena Odluka o povećanju naknade za odvoz smeća kojom se propisujue da će cijena naknade biti povećana s 8 KM na 12 KM za Grad Cazin počevši od 1.1.2022. godine. Za ovu odluku glasalo je 19 vijećnika dok je njih 11 bilo protiv.

U svom obraćanju predsjednik GO SDA Cazin, dr. Almin Handanagić kazao je kako je ovo sraman potez većine u Gradskom vijeću.

“Na sjednici Gradskog vijeća Grada Cazina, uprkos svim argumentiranim diskusijama i naporima vijećnika SDA, većina u Gradskom vijeću Cazin koju predvodi NES (Asda) usvojila je odluku o povećanju odvoza smeća sa dosadašnjih 8 KM na 12 KM. Ovakav sraman potez NES-a (Asda) u vrijeme kada sve poskupljuje a plaće građana ostaju iste, urađen je a da prethodno nije održana javna rasprava na ovu temu, niti su Cazinjani upitani za mišljenje. Klub vijećnika SDA je tražio povlačenje ove sramne Odluke sa Dnevnog reda, ali većina u Gradskom vijeću se oglušila na naše pozive”, napisao je na svojoj zvaničnoj Facebook stranici dr. Handanagić.

“Gradonačelnik Ogrešević je ovim svima javno i nedvosmisleno poručio: ‘Važniji su mi zaposlenici u JP Čistoća od građana Cazina’. Tako će građani biti ti koji će snositi troškove njegovih predizbornih obećanja oko novih upošljavanja u JP Čistoća jer obećanje je dug, bez obzira što u istom preduzeću ima viška uposlenih, bez obzira na revizorski Izvještaj i upozorenja, i bez obzira što Cazin nema riješenu deponiju. Razum bi vodio da je objašnjenje gradonačelnika išlo u smjeru troškova oko otvaranja nove deponije, ali ovo objašnjenje jasno pokazuje da on ne vodi brigu o građanima, već o priviligiranim građanima koji su članovi NES-a (Asda)”, dodao je dr. Handanagić u svom obraćanju.

Related posts