Večeras BiH protiv Slovačke na Bilinom Polju

Fudbalska reprezetacija Bosne i Hercegovine večeras od 20:45 na stadionu Bilino Polje u Zenici igra utakmicu 10. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Slovačke.

U pitanju je posljednji je to kvalifikacija za plasman na Euro koje želimo što prije zaboraviti.

Medijima se jučer na press konferenciji obratio selektor Savo Milošević.

Selektor se osvrnuo na meč sa Luksemburgom i bolan poraz.

„Nikome porazi nisu prijatni, ali niko nije rekao da će put biti lagan. Kada sam došao mišljenje svih je bilo da je situacija teška s obzirom na sve viđeno u kvalifikacijama, a tim je tada bio kompletan. Mi smo na prekjučerašnjoj utakmici igrali bez pet-šest momaka, od kojih je većina iz startne postave. Nisam to navodio, niti ovo sada pričam kao neko opravdanje. To smo probali da iskoristimo da dođemo do nekih novih igrača. Jasno je da su ljudi ljuti. Trebamo da izvučemo najbolje iz ovog i spremimo se za baraž.“

Milošević je dodao:

„Imamo još problema, koje ne mogu navesti u detalje, ali vidjećete. Imam 4-5 igrača sa kartonima i mogućnost da propuste prvi meč baraža. Ovo je činjenica, nije alibi. Apelovaću na voljnom momentu i da momci pokažu karakter, da odradimo što bolje možemo utakmicu.“

Zmajevi su sinoć na „Grbavici“ u Sarajevu odradili službeni trening pred utakmicu, a selektor Savo Milošević je imao na raspolaganju sve pozvane igrače.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine do sada se sastala pet puta sa Slovačkom, te je ostvarila tri pobjede i dva poraza.

Večerašnji meč će voditi sudijska četvorka iz Austrije. Glavni sudija je Julian Weinberger, pomoćnici Maximilian Kolbitsch i Andreas Witschnigg, dok je četvrti sudac Stefan Ebner. U VAR sobi biće Alan Kijas i Manuel Schuettengruber.

Utakmica BiH – Slovačka počinje od 20 sati i 45 minuta.

Direktan prijenos možete gledati u programu BHT 1, a tekstualni prijenos pratite na portalu Vijesti.ba.

Izvor: Vijesti.ba

Related posts