Užas u Australiji: U pucnjavi poginulo šest osoba, među njima i dvojica mladih policajaca

Ovog dana slomljena su srca porodicama i prijateljima policajaca u Kvinslendu koji su izgubili živote na dužnosti, rekao je Albaneze

Šest je osoba poginulo, među njima i dvojica mladih policajaca, u pucnjavi u australskom gradiću Vieambili u saveznoj državi Kvinslend, objavila je policija u utorak. Do pucnjave je došlo u poslijepodnevnim satima u ponedjeljak.

– Čim su policajci stigli na imanje dočekala ih je paljba i nisu imali šanse. Dva policijska službenika hladnokrvno su pogubljena – izjavio je predsjednik lokalnog sindikata policajaca Jan Livers.

Jednom je policajcu bilo 26, a drugom 29 godina. Osim njih, ubijen je i 58-godišnji susjed, a nakon što je došlo policijsko pojačanje, oko 22.30 sati po lokalnom vremenu ubijeno je i troje osumnjičenih, dvojica muškaraca i jedna žena. Njihov identitet nije objavljen, no prema navodima dnevnog lista The Australian radi se o lokalnom učitelju, njegovom bratu te bratovoj supruzi, vlasnicima posjeda na kojem se tragedija i dogodila.

Australski premijer Entoni Albaneze događaj iz Viembilija  opisao kao “užasne”.

– Ovog dana slomljena su srca porodicama i prijateljima policajaca u Kvinslendu koji su izgubili živote na dužnosti – dodao je Albaneze.

Izvor: Avaz.ba

Related posts