Utrka za Predsjedništvo: Radončić shvatio da nema šanse, "žrtvuje" Omerbegović-Arapović?

Adisa Omerbegović-Arapović, koju je Fahrudin Radončić postavio za potpredsjednicu u Savezu za bolju budućnost (SBB) a njenog supruga, bivšeg menadžera CCI-a Adisa Arapovića, za šefa izbornog štaba stranke, moguća je kandidatkinja SBB-a za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine.

Ona je večeras u programu TV1 kazala kako za njenu kandidaturu “postoji mogućnost”.

– Moram priznati da je predsjednik Radončić izrazio svoju spremnost iako je on neko kome nema premca ili nema rivala kada su njegova ostvarenja u pitanju – pohvalila je šefa, a u tom tonu je i nastavila:

-U BiH ne postoji čovjek koji ima više ostvarenja iza sebe od njegovog novinskog lanca do velepnih zgrada koje je izgradio diljem BiH. Jednsotavno on nema rivala i smatramo da generalno SBB-ov kandidat nema rivala kada je kandidatura za člana Predsjedništva u pitanju – kazala je Omerbegović-Arapović.

Inače, Radončić koji “nema rivala” dva puta do sada je izgubio utrku za Predsjedništvo BiH.

Dodala je da, ako dođe do odluke na organima stranke “da je vrijeme da žena, Bošnjakinja uđe u Predsjedništvo to je mogućnost”.

– Ali, u isto vrijeme mi nemamo razlog da kažemo da li je to predsjednik Radončić ili bilo ko drugi u ovom trenutku jer jednsotavno imamo, možda, taj luksuz. Sve ostale starnke se, u ovom trenutku, lome na ovom pitanju – kazala je u Dnevniku TV1 Omerbegović-Arapović.

Radončić je ranije na jednoj od konferencija za medije na pitanje novinara da li će se kandidirati za člana Predsjedništva BiH, kazao da “ukoliko SDA kandidira Sebiju Izetbegović za članicu Predsjedništva, nije isključeno i da SBB ponudi ženu kao kandidata”. S druge strane, Omerbegović-Arapović je na TV1 kazala kako SBB-ova odluka o kandidatu za Predsjedništvo nije uvjetovane time kakvu će odluku u tom pogledu donijeti SDA kada je njihov kandidat u pitanju.

Related posts