Uskoro stiže novi Peugeot 2008

Tokom prošle godine Peugeot 2008 je na evropskim tržištima uprkos svojim godinama bio drugi najprodavaniji crossover svog segmenta, ali godine čine svoje i uskoro stiže nasljednik pred kojim će biti veliki zadatak. U Peugeotu ne sumnjaju da imaju formulu za uspjeh čak i unutar ovog sve konkurentnijeg segmenta.

Prije svega recimo da se očekuje da će Peugeot predstaviti novu generaciju modela 2008 na ovogodišnjem auto salonu u Parizu. Dalje, novi model bi trebalo da poraste dimenzijama, a dizajnom da se ugleda na svog uspješnog brata 3008. Takođe, uz privlačniji izgled i veću ponudu prostora unutar putničke kabine, novi 2008 bi trebalo da bude i osjetno udobniji.

U Peugeotu su navodno odlučili i da neće štedjeti na opremi, a vozača u unutrašnjosti očekuje najnovija verzija i-Cockpita s digitalnom instrument tablom. Poseban naglasak će biti na bezbjednosti pa se može očekivati i niz raznih sistema pomoći vozaču.

Kupce će privlačiti i štedljivom motorizacijom, odnosno kupcima će biti ponuđeni 3 i 4-cilindrični benzinski i dizelski turbo motori. Najpopularniji izbor će biti benzinski 1.2 i dizelski 1.5 HDI. Takođe, moguće je da će 2008, poput novog 208 na kojem se u osnovi i bazira, biti dostupan i u električnoj verziji.

(Autonet)

Related posts