Uskoro presuda za krvavi pir kod Sanskog Mosta

Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona i advokat Vojislav Pušac završili su s izvođenjem dokaza na suđenju trostrukom ubici Muhamedu Kadiriću (37). Najavljena je izmjena optužnice, ali samo tehničke prirode, ne i njene suštine. Za ponedjeljak, 12. februara, zakazano je iznošenje završnih riječi u Kantonalnom sudu u Bihaću.

Pomahnitali Kadirić je krajem februara prošle godine u svojoj brvnari u blizini porodične kuće kod Sanskog Mosta iz automatske puške ubio Safeta Kadirića Papu (53), Elkaza Razića (48) i Emira Bajrića, nakon čega se predao policiji.

Tragičnog dana, ubica je sreo Bajrića, koji je na traktoru vozio đubre, te ga je pozvao u svoju brvnaru na piće. Potom je Bajrić telefonom pozvao komšiju Razića da, također, dođe na piće. Razić je ubrzo stigao, a iza njega i Kadirić Papo.

Optuženi je već ranije pripremio automatsku pušku. Na kauču je usmrtio Razića, dok je Safeta Kadirića upucao na podu. Bajrić je, najvjerovatnije, pokušao pobjeći, jer je upucan u leđa na izlazu iz brvnare.

Mještani su Kadirića opisali kao čovjeka koji se pretvori u čudovište kad pije. Svi su znali da je bio naoružan. Deset dana prije zločina, posvađao se s ocem i majkom, nakon čega je napustio kuću i spavao u hladnoj brvnari.

avaz.ba

Related posts