USK: Sutra nova Skupština i ispit za pojedine zastupnike

Sutra (19.5.2017.) zakazana je 31. sjednica Skupštine USK koja je odgođena zbog nepostajanja Parlamentarne većine unutar vladajuće vlasti (SDA-SBB-DF-Laburisti).

Prošle sedmice Kantonalni odbor SBB-a u Krajini najavio je izlazak iz vlasti sa porukom da ne žele više biti dio političke trgovine te da više neće biti dio Skupštinske većine.

Da li će ostati pri stavu koji su tad iznijeli, ili su dobili nove instrukcije iz Sarajeva, vidjeće se sutra na sjednici Skupštine sa početkom u 10 sati.

Također, zanimljivo će biti kako će glasati zastupnici Nisvet Jusić iz Bužima te Mehmed Mahmić (Bosanska Krupa), SDA-ovci koji su se javno usprotivili koaliciji sa Laburistima Fikreta Abdića.

Više od pola kluba zastupnika SDA pričalo je za govornicom protiv iste koalicije, a sutra će građani Unsko sanskog kantona imati priliku da vide ko čini većinu u Krajini.

Dakle, i pticama na grani je jasno da većine u Skupštini Unsko sanskog kantona koju čini 16 zastupnika nema bez gore nabrojanih zastupnika.

Da li ćemo sutra vidjeti još jedan cirkus sa neusvajanjem dnevnog reda i izigravanjem naroda u Krajini ili će neki zastupnici pognuti glavu i zbog vlastitih interesa pogaziti sve do sada izrečeno za skupštinskom govornicom. – piše krajina.ba

Related posts