USK: Problemi uzrokovani snijegom, građani nezadovoljni dinamikom čišćenja

Nove padavine u Unsko-sanskom kantonu donijele su stare probleme. Kvarovi na elektroenergetskim sistemima u rubnim područjima se postepeno rješavaju. Vodosnabdijevanje je na prostoru cijelog Kantona zadovoljavajuće, a padavine su u toku današnjeg dana prestale.

Bihaćke osnovne i srednje škole su jučer nastavile s radom, nakon obustave odvijanja nastave od petog februara, zbog neočišćenih puteva i sigurnosti djece. Međutim, ceste su i dalje neuvjetne, odnosno snijeg je loše očišćen.

Većina trotoara u samom središtu grada na Uni, je pretrpana snijegom, pa su pješaci primorani hodati po kolovozu – što dodatno uzrokuje opasnost u saobraćaju.

Težina snijega je i u bihaćkom naselju Ozimice 2 srušila stablo na parkirane automobile, što je na sreću uzrokovalo samo materijalnu štetu.

Vremenske prilike uvjetovale su i velike probleme na Graničnom prijelazu Izačić. Više od pola metra snijega onemogućava normalno odvijanje saobraćaja, a i dalje je na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila s prikolicom i šlepere u Hrvatskoj.

Sve ovo uzrokuje nezadovoljstvo Bišćana angažmanom dežurnih službi, odnosno dinamikom čišćenja snijega.

avaz.ba

Related posts