USK izdvaja 200.000 KM za poslovne zone

Vlada USK je izdvojila 200.000 KM za unapređenje poslovnih zona “Šejkovača”, kod Sanskog Mosta, i “Vatreni mlin”, nadomak Bosanske Krupe, potvrdio je Samir Sedić, ministar privrede.

Prema njegovim riječima, u svaku od ovi poslovnih zona biće uloženo po 100.000 maraka kako bi se na taj način stvorili bolji uslovi za poslovanje privrednih subjekata koji egzistiraju na tom prostoru.

“Sredstva će biti uložena u izgradnju nedostajućih cestovnih komunikacija, kanalizacionog sistema i rasvjete na području poslovne zone ‘Šejkovača’, gdje trenutno radi dvadesetak privrednih subjekata. Realizacijom ovih projekata poboljšaćemo uslove rada postojećih poslovnih subjekata i stvoriti uslove za nove investicije”, istakao je on.

Po njegovim riječima, na području zone “Vatreni mlin” sredstva će biti upotrijebljena za čišćenje i uređenje cijelog lokaliteta, budući da je riječ o zapuštenom prostoru koji tek treba da se privede namjeni.

“Ove poslovne zone su vrlo značajne, pokazalo se u proteklom periodu. Lokalne vlasti su ovo zemljište uredile, a potom su građevinske parcele po vrlo povoljnim uslovima ponuđene investitorima”, istakao je Sedić.

nezavisne.com

Related posts