USK bogatiji za čitav niz stručnjaka: Biotehnički fakultet Bihać promovirao 53 diplomanta i šest magistranata

Jučer je u amfiteatru IPF-a u Bihaću održana svečana promocija 53 diplomanta i šest magistranata poljoprivrednog, prehrambenog, zaštite okoliša te šumarskog odsjeka Biotehničkog fakulteta Bihać.

Riječ je o 8. generaciji I ciklusa, te 3. generaciji II ciklusa studija.

Bila je to prilika da se studentima i njihovim roditeljima čestita na uspješno završenom školovanju, uz nadu da će diplomanti i magistranti nastaviti s daljnjim školovanjem na nekom od domaćih univerziteta, ali i skrene pažnja da se studentima ove visokoobrazovne ustanove trebaju omogućiti što bolji uslovi za učenje, rad i napredovanje.

Dekan Husein Vilić naglasio je da je USK bogatiji za čitav niz stručnjaka iz oblasti poljoprivrednih i prehrambenih nauka, šumarstva, te zaštite okoliša.

Prisutnima se obratio i Adis Muharemović, ministar obrazovanja u Vladi USK, ističući da je ovo novi početak za sve diplomante i magistrante te da je pred njima još puno odricanja, rada i truda.

Studenticom generacije proglašena je Rasema Tihić, koja je diplomirala prehrambenu tehnologiju sa prosjekom 8,66. U svom obraćanju ispred svih studenata posebno se zahvalila svojoj najvećoj podršci, mužu, ali i svima onima koji su sve ove godine bili uz nju.

– “Ova nagrada treba biti samo inspiracija da i dalje budemo uspješni, i ako Bog da, da se borimo za sveopšte dobro”, istakla je Tihić.

Najuspješniji među magistrima je Anel Šahinović, koji je studij završio sa prosjekom 9,66.

/cazin.net

Related posts