Otkrivamo motive ubistva oficira Oružanih snaga BiH: Balić ubio Durakovića zbog novca

Ubistvo Seada Durakovića, oficira Oružanih snaga BiH šokiralo je sinoć bosanskohercegovačku javnost. Iako još uvijek nema zvaničnih informacija o mogućim motivima, nezvanično saznajemo da je Haris Balić (36) ubio Durakovića zbog finansijskih nesuglasica.

Ubistvo se dogodilo u ulici Skenderbega u bihaćkom naselju Luke, a policija je za kratko vrijeme identificirala Balića i uhapsila ga u blizini Kantonalne bolnice prilikom bijega sa mjesta ubistva. Kako saznajemo, Balić je navodno prvi rođak ubijenog Durakovića odnosno sin od njegovog daidže.

Uhapšeni Haris Balić, nakon ubistva bio je u šoku. Također, kako saznajemo nije bio problematičan mladić, a navodno je Durakoviću posudio određenu sumu novca.

Inače, Sud BiH je u novembru ove godine prvostepenom presudom proglasio Seada Durakovića krivim za protuzakonito posredovanje prilikom zapošljavanja i osudio ga na tri godine zatvora, dok je Sead Fazlić osuđen kao pomagač na šest mjeseci zatvora.

Duraković je proglašen krivim što je kao visokopozicionirani oficir u Oružanim snagama BiH (OS BiH) od 2011. do 2014. godine obećavao osobama da će se zaposliti kao oficiri i vojnici u OS BiH sa ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi. Kako se navodi u presudi, Duraković je zahtijevao iznose od 500 do 2.500 KM, a da niko od oštećenih nije primljen u OS BiH. Fazlić je proglašen krivim zbog toga što je u dva navrata nosio kovertu sa novcem od osobe kojoj je Duraković obećao zaposlenje za njegovog sina.

/avaz

Related posts