Uposlenici Radio Bihaća, najstarijeg medija na ovim prostorima, 52. godišnjicu obilježavaju na rubu egzistencije ali dostojanstveno

Predsjednik SDA Bihaća Hadis Jusić sa gradskim vijećnicima ove stranke posjetio je i podijelio svečane trenutke za Radio Bihać, zajedno sa radnicima i slušaocima našeg Radija. 52 godine postojanja svrstava ovu medijsku kuću u najstariji medij na ovim prostorima koji je decenijama ispunjavao svoju funkciju u interesu javnosti – kroz pravovremeno i istinito informisanje.

„SDA je uvijek podržavala rad Radio Bihaća i ostalih medija koji su nepristrasno i realno izvještavali javnost“ istakao je Jusić te izrazio žaljenje što se upravo ova medijska kuća i njeni uposleni trenutno nalaze u jako teškoj situaciji! „U vremenu kada mislimo da su najteži dani prošli zajedno sa proteklim ratom, gdje je Radio Bihać zajedno sa SDA bio neizostavan faktor u borbi za nezavisnu i slobodnu Bosnu i Hercegovinu, uposleni danas vode bitku za preživljavanje! Aktuelna gradska vlast nebrigom o ovom preduzeću, čiji je osnivač, i necijeneći dostojanstvo radnika i čovjeka , dovela je u situaciju da danas radnici čekaju platu za oktobar prošle godine“, kazao je Jusić koji je danas saznao tačne informacije, oprečne javnim izjavama aktuelnog gradonačelnika koji je na posljednjoj sjednici gradskog vijeća javno rekao da redovno svakog 19-tog u mjesecu Radio Bihaću isplaćuje sredstva u okviru godišnjeg granta, inače kroz posljednja dva budžeta umanjenog preko 30 posto.

Uposleni su se delegaciji GO SDA Bihać zahvalili na ovom prvenstveno ljudskom gestu, posjeti i prepoznavanju važnosti ovog značajnog datuma, ali i pruženoj podršci u dugogodišnjoj suradnji i interesovanju o trenutnom vrlo teškom stanju.

Related posts