Unsko-sanski kanton sponzor Harunu Sadikoviću u ostvarivanju olimpijske norme

U Bihaću je danas potpisan prvi ugovor o sponzoriranju priprema vrhunskog sportaša. Riječ je o Harunu Sadikoviću, kojem će Vlada USK i Sportski savez USK finansijski pomoći u ostvarivanju olimpijske norme za 2020. godinu.

Najboljem bosanskohercegovačkom džudisti na ovaj način Vlada Kantona će iznosom od 30 hiljada maraka, finansirati odlazak na šest kvalifikacijskih turnira iz Grand Prix serije i trening kampove u ovoj i idućoj godini.

Ugovor su potpisali Husein Rošić, premijer USK, Muhamed Ramić , ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi USK, Sportski savez USK i Judo savez.

Dr. Rošić ističe da Vlada Kantona želi i hoće pomoći mladim ljudima koji ostvaruju vrhunske rezultate, a jedan od sportskih ambasadora USK je i Harun Sadiković.

– Želimo da našem vrhunskom sportisti, pomognemo u ostvarivanju olimpijske norme tako da Harun može odmah početi skupljati olimpijske bodove, rekao je premijer USK.

Danas zaključeni ugovor je primjer bezrezervne podrške sportisti koji ima dobre izglede za plasman na Olimpijadu.

– Sigurno da je sada mnogo lakše i trenirati i boriti se kada imam ovakvu podršku. Zahvaljujem se premijeru Rošiću i Sportskom savezu USK, koji su uvijek uz mene. Dat ću sve od sebe da ovo i opravdam. Nadam se da ćemo 2020. zajedno slaviti plasman na Olimpijadu, a onda možda i medalju”, kazao je Harun Sadiković.

Related posts