Uhapšen pedofil u Sarajevu: U računaru “držao” oko 10.000 eksplicitnih fotografija i snimaka djece

Federalna uprava policije uhapsila je sinoć 47-godišnjeg S. D. iz Sarajeva, koji se dovodi u vezu sa krivičnim djelom iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije.

Službenici FUP-a Odsjeka za kompjuterski kriminal su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području Kantona Sarajevo.

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu pretresen je stan na području općine Novi Grad, koji koristi osumnjičeni i tom prilikom je u njegovom računaru pronađeno oko 10.000 fotografija i videosnimaka sa seksualno eksplicitnim sadržajima na kojim su akteri djeca od četiri godine pa naviše.

Kako nezvanično saznajemo, radi se o Saši Despotoviću.

On je kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u daljnju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo.

– Osumnjičenom S. D. određeno je zadržavanje od 24 sata, a nakon ispitivanja postupajući tužilac će odlučiti o daljnjim mjerama – kazala nam je Azra Bavčić, glasnogovornica sarajevskog Kantonalnog tužilaštva.

/faktor.ba

Related posts