U Zvijezdi 09 sumnjaju da su igrači namještali utakmice, obaviješteni NSBIH i MUP RS

Novi bh. premijerligaš Zvijezda 09 dostavila je Nogometnom savezu BiH dopis u kojem navodi sumnju da su igrači ovog kluba učestvovali u namještanju utakmica nove sezone.

“U NSBiH je 2. septembra 2018. godine zaprimljen dopis FK Zvijezda 09 iz Etno sela Stanišići o poduzetim radnjama na osnovu sumnji u eventualnu umiješanost igrača ovog kluba u namještanje rezultata dosad odigranih utakmica u Premijer ligi BiH. Prema navodima iz predmetnog dopisa, klub je raspoloživa saznanja dostavio i MUP-u RS-a”, saopćio je NSBiH.

Savez je već reagovao te najavio da će predmet proslijediti tužiocima NSBiH.

“U cilju zaštite integriteta takmičenja NBiH je djelovao promptno pa su preduzete odgovarajuće mjere u skladu sa relevantnim aktima Saveza i predmetni dopis je dostavljen Disciplinskoj komisiji NBiH. Nakon što Komisija provede Pravilnikom utvrđene procedure, predmet će biti proslijeđen tužiocima NSBiH s ciljem provođenja istražnih radnji. Javnost u Bosni i Hercegovini će biti blagovremeno obaviještena o daljim aktivnostima koje NSBiH poduzima u predmetnom slučaju”, dodaje se u saopćenju.

Podsjetimo, Zvijezda 09 je upisala tri remija i pet poraza u osam odigranih kola Premijer lige BiH.

klix.ba

Related posts