U teškoj saobraćajnoj nesreći u Cazinu povrijeđen lokalni imam

Zbog snježnih padavina koje su ovih dana zahvatile cijelu Krajinu, saobraćaj se gotovo na svim putnim pravcima odvija usporeno i otežano, te stvara teškoće svim vozačima.

Danas u poslijepodnevnim satima došlo je do prevrtanja automobila marke “Reno” u MZ Donja Koprivna, a kojim je upravljao lokalni imam iz Bužima.

Prema nezvaničnim informacijama, vozač automobila je zadobio lakše tjelesne povrede, te je prebačen u bolnicu u Cazinu.

Tačan uzrok nesreće još uvijek nije poznat, ali se pretpostavlja da je do iste došlo zbog loših uvjeta na cesti, odnosno snijega i poledice, zbog čega je vozač izgubio kontrolu nad vozilom te završio na krovu u dvorištu obližnje kuće.

Podsjećamo, zbog snježnih padavina koje su ovih dana zahvatile cijelu Krajinu, saobraćaj se gotovo na svim putnim pravcima odvija usporeno i otežano, te stvara teškoće svim vozačima.

U općini Bosanski Petrovac proglašeno je vanredno stanje.

Prema podacima Auto-moto saveza RS, zbog snježnih padavina, posebno na dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja, odvijanje saobraćaja je otežano i usporeno, a izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Sokolac-Rogatica, Trnovo-Foča-Gacko, Vlasenica-Han Pijesak, Mrkonjić Grad-Mliništa i Banja Luka-Kneževo-Turbe.

Prema podacima BIHAMK-a saobraćaj se odvija usporeno u višim predjelima centralne i zapadne Bosne, a izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Rogatica, Gornji Vakuf-Prozor, Trnovo-Foča, Tomislavgrad-Prisika, Livno-Bosansko Grahovo-Drvar i Livno-Kupres. Na magistralnom putu Srbljani-Bosanska Krupa upozoravaju na mogućnost snježnih lavina.

cazin.net

Related posts