Nastavak suđenja: Na automobilu Sanjina Sefića pronađeni tragovi ljudskog tkiva, tkanine i kose

U Kantonalnom sudu Sarajevo danas je nastavljeno suđenje Sanjinu Sefiću kojeg se tereti za saobraćajnu nesreću u kojoj su u oktobru 2016. godine poginule studentice Edita Malkoč i Selma Agić. Svjedočili su uposlenici MUP-a KS koji su radili istražne radnje na vozilu Volkswagen Golf, koje je pronađeno u Kasindolskoj ulici nakon nesreće.

Ranko Pandurević, Saša Kurto, Senad Mešić i Suad Đumišić svjedočili su kao svjedoci Tužilaštva KS s ciljem da se dokaže kako je automobil kojim je Sefić upravljao bio sakriven u dvorištu kuće jednog od optuženih Sauda Nišića i korišten u saobraćajnoj nesreći.

Pregledom vozila utvrđena su oštećenja na prednjoj desnoj strani i prednjem vjetrobranu te je pronađeno ljudsko tkivo, dlake i tkanina. Prikazane su i fotografije s pregleda vozila, ali i nadzornih kamera iz kasina Domino u kojem je Sefić bio nakon nesreće i telefonirao, a potom otišao taksijem. Pretpostavlja se da se tada sastao sa svojim pomagačima kojima se također sudi u ovom postupku. Riječ je o njegovoj sestri Sari Sefić te prijateljima Dini Aliću, Amaru Salihoviću i Saudu Nišiću.

Prikazani su i snimci s Graničnog prijelaza Uvac na kojima se vidi da je Sefić prešao granicu u bijelom Golfu u jutarnjim satima 11. oktobra i pobjegao u Srbiju gdje se navodno predao nakon dva dana, a BiH je izručen 9. januara 2017. godine.

Snimci s nadzornih kamera koje se nalaze na Historijskom muzeju, Srednjoj građevinskoj školi i u ulici Zmaja od Bosne u kojoj se dogodila nesreća nisu bili iskoristivi zbog loše rezolucije.

Sljedeće ročište zakazano je za 16. mart kada će biti nastavljeno izvođenje materijalnih dokaza tužilaštva, a odbrana će predlagati svoje dokaze koje će izlagati u narednom periodu.

Zbog loših vremenskih uvjeta i zdravstvenog stanja, ali i dokaza koji su danas izvođeni (fotografije), očevi stradalih djevojaka nisu prisustvovali današnjem ročištu.

klix.ba

Related posts