U subotu se u Sarajevu osniva Nezavisna bh. lista s Ibrahimom Hadžibajrićem na čelu

BiH zvanično dobija još jednu političku stanku i to Nezavisnu bosanskohercegovačku listu, na čijem čelu bi trebalo da bude načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić.

Osnivačka skupština zakazana je za 30. septembar u Sarajevu u centru Unitic po prijedlogu Inicijativnog odobora za osnivanje nove stranke.

Nova stranka pod bh. političkim nebom izrodila se iz ideje nezavisnih načelnika i gradonačelnika, a izvjesno je da će se Hadžibajrićevom projektu pridružiti gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović, načelnik Bužima Zikrija Duraković i još neki nezavisni načelnici te nezavisni vijećnici.

Hadžibajrić je prvobitno, s drugim nezavisnim načelnicima iz BiH, dovođen u vezu s političkim projektom koji je pokrenuo Senad Šepić, ali je očito došlo do podjele pa je sa Šepićem od svih nezavisnih načelnika ostao samo Fuad Kasumović iz Zenice.

Hadžibajrić je poznat kao veliki kritičar politike koju provode dominantno bošnjačke političke stranke SDA i SBB čiji je nekada bio član.

Evidentno je da je predizborna kampanja uoči izbora 2018. već počela pa je tako nedavno osnovan Nezavisni blok koji predvode Senad Šepić i Fuad Kasumović, a i djelovanje već postojećih stranaka ukazuje na to da se uveliko radi na predizbornoj kampanji.

klix.ba

Related posts