U Sarajevu premijerno predstavljen novi VW Arteon

Porsche BH, uvoznik za Volkswagen vozila u BiH, je sa partnerima večeri, predstavništvom njemačke privrede i Trgovinskim odjelom austrijske ambasade – Advantage Austria u BiH na bh. sceni premijerno predstavio novi Volkswagen Arteon za 2017. godinu.

Volkswagen Arteon – avangardni Business-Class- Gran-Turismo, čiji elementi dizajna spajaju klasično sportsko elegantno vozilo sa prostranošću fastbacka predstavljen je 28. septembra 2017. godine prigodnim programom u ugodnoj atmosferi Volkswagen salona u Sarajevu.

Ime Arteon – sa naglaskom na prvom slogu – čine dva sastavna dijela: “Art” opisuje harmonične linije i emociju ove limuzine, dok ga završetak “eon” definiše kao premium model.

Limuzina sa 4 vrata impresionira svojim revolucionarnim dizajnom i velikom praktičnom upotrebnom vrijednošću.

Dok stakla bez okvira predstavljaju tipičan “grand tourer” stilski element, u isto vrijeme vrata prtljažnika svojim širokim radijusom otvaranja pružaju optimalan pristup velikom prtljažniku.

U najvažnije elemente dizajna harizmatičnog Arteona ubraja se potpuno novodizajnirani prednji dio vozila u kojem se LED glavna svjetla i LED svjetla za dnevnu vožnju stapaju sa hromiranim poprečnim kopčama rešetke hladnjaka i poklopca motora.

Dugačak je 486 centimetara, što je 9 cm više od Passata, a unutrašnjost je iznimno prostrana, kako na zadnjim sjedištima, tako i u prtljažniku zapremine 563 litara.

Dodatnu praktičnost u odnosu na Passat daju mu peta vrata.

Od motora za sada se nude dizelski 2-litarski TDI sa 150 KS i 240 KS koji serijski dolazi s DSG mjenjačem i benzinski sa 280 KS, serijskim DSG-om i pogonom na sve točkove. U ponudi su i dvije izvedbe opreme: Elegance i R- Line.

„Arteon se samim predstavljanjem nametnuo kao trenutni predvodnik marke Volkswagen, jer je u sebi pored avangardnog i progresivnog dizajna objedinio i najnovija tehnološka dostignuća iz koncerna kao i najnoviju motorizaciju“, izjavio je Ismir Omeragić, brend menadžer za Volkswagen putnička vozila.

„Pored Arteona smo obezbijedili i jedno iznenađenje večeras u vidu modela e-Golf. Oni nešto bolje upoznati sa automobilskom branšom znat će, naravno, da se radi o potpuno električnom primjerku kultnog Volkswagenovog kompakta koji je bitan utoliko što spada u predstavnike nečega što već sada nazivaju trećom revolucijom u automobilskoj branši. Ona neće zaobići ni Bosnu i Hercegovinu, pa u tom smislu želimo kao kompanija i kao marka pokazati aktivan pristup i spremni dočekati elektrifikaciju voznih parkova u Evropi i svijetu, a koja će neminovno uslijediti“, kazao je Omeragić.

fokus.ba

Related posts