U prepunoj sali Doma kulture Ključ: Održan skup podrške herojima Armije RBiH

U prepunoj sali ključkog doma kulture sinoć je održan skup podrške generalu Atifu Dudakoviću i njegovim saborcima koji su uhapšeni u jučerašnjoj akciji SIPA-e.

Ključani su sinoć poslali nedvosmislenu poruku da neće dozvoliti relativizaciju historijskih činjenica i izjednačavanje žrtve i agresora.

Kroz prigodna obraćanja Jasmina Musića, Huseina Rošića, Hamdije Abdića Tigra, Šemsudina Dedića i Šefika Džaferovića istaknuta je spremnost podrške herojima odbrambeno-oslobodilačkog rata koji su žrtve pokušaja etničkog balansiranja odgovornosti za ratne zločine u agresiji na Bosnu i Hercegovinu.

Istaknuto je da su bosanskohercegovački patrioti odlučni boriti se protiv takvih tendencija jer ni pri činjenju zločina nije bilo balansa.

– Sigurni smo da će naši heroji dokazati da je njihova borba bila časna i isključivo u službi odbrane Bosne i Hercegovine i da ćemo ih ubrzo dočekati na slobodi. Zahvaljujemo se sugrađanima i gostima na prisustvu i pozivamo sve Ključane i građane ostalih općina Kantona da u nedjelju u 12 sati prisustvuju skupu podrške u Biljanima – saopćeno je jutros iz OO SDA Ključ.

Related posts