U posjeti kod gradonačelnika Cazina načelnik općine Centar Nedžad Ajnadžić

Sarajevska općina Centar i Grad Cazin imaju ogroman prostor za saradnju i brojne mogućnosti za zajedničke projekte, zaključeno je na današnjem susretu načelnika općine Centar Nedžada Ajnadžića i gradonačelnika Cazina Nermina Ogreševića. O Cazinu kao uspješnoj lokalnoj zajednici, načelnik Ajnadžić, kako je istaknuo, ima vrlo visoko mišljenje i ovo je prvi korak u daljem povezivanju.

-„Ovo je dobra prilika da dvije lokalne zajednice projektuju buduću saradnju i veoma smo predani toj našoj odluci. Razmjena iskustava između lokalnih zajednica je komparativna prednost i prilika da naučimo jedni od drugih i razmijenimo dobre prakse. Fokusirali smo se na saradnju načelnika i gradonačelnika i prenijećemo to na naše općinske komisije za saradnju za općinama i gradovima, a potom i povezati općinska vijeća. Svakako smo fokus stavili i na investicijska uvezivanja onoliko koliko to bude realno i moguće“, kazao je Ajnadžić.

Važno pitanje, kako je istaknuto, jeste i prekogranična saradnja s gradovima i općinama u Republici Hrvatskoj za koju je općina Centar zainteresirana, a Grad Cazin je u na mnogim poljima već i ostvaruje.

-„I jedna i druga lokalna zajednica imaju svoje potencijale i uz našu otvorenu želju da istražujemo mogućnosti zajedničkog rada , ja sam ohrabren i mislim da ćemo razviti korisnu saradnju. Ono što je bitno jeste da se mi povezujemo unutar Bosne i Hercegovine i stvaramo jake veze između lokalnih zajednica. Raduje nas mogućnost dobre saradnje sa općinom Centar“, istaknuo je gradonačelnik Ogrešević.

Grad Cazin i Općina Centar nastaviće s povezivanjem i u skorijoj budućnosti bi trebali uslijediti i prvi konkretni koraci u saradnji dviju lokalnih zajednica.

Related posts