U Minhenu održan skup podrške porodicama Memić i Dragičević

U Minhenu je danas održan skup podrške porodicama Dragičević i Memić, koje tragaju za istinom o smrti svojih sinova Davida Dragičevića i Dženana Memića. Skupu je prisustvovao veliki broj građana, a izazvao je i veliku pažnju turista.

Treći put , u roku od dva mjeseca, u Minhenu se održao skup “Pravda za Davida”.

Tačno u podne, na najpoznatijem trgu na Marienplatzu u centru Minhena okupilo se više stotina građana, porijeklom sa prostora bivše Jugoslavije, kako bi svojim prisutvom dali simboličnu podršku roditeljima tragično stradalih Davida Dragičevića i Dženana Memića.

Među prisutnima na ovom skupu bilo je i Nijemaca, koji su sa velikim interesovanjem, ali i razumijevanjem danas dali podršku “Pravdi za Davida”, piše BNTV.

Davor Dragičević pred okupljenima je ponovio da je njegov sin David mučen, silovan, mučki ubijen i bačen u kanalizaciju.

– Neću odustati, znam ko su organizatori, izvršioci i saučesnici. Imena ne spominjem jer mi to vlasti u Minhenu nisu odobrile. Ići ću do kraja. Ako se Davidovo ubistvo ne riješi do oktobra izbori neće biti održani – kazao je Dragičević i pozvao građane BiH da daju veću podršku porodici Memić.

Prisutnima se obratio i Muriz Memić koji je kazao da njemu za dokazivanje pravde treba sudnica, a ne ulica, te je iznio detalje u vezi sa, kako je kazao, nestankom i skrivanjem dokaza u predmetu “Dženan Memić”.

– Kako je moguće da imamo više oprečnih mišljenja vještaka o istom materijalnom dokazu – upitao je Memić.

Kao primjer je naveo komad boje za koji je isti vještak, tvrdi, napravio dva različita nalaza.

– Kada je odbrana zatražila vještačenje ustanovljeno je da je komad boje nestao. Snimak s hotela je namjerno izbrisan i za to postoje materijalni dokazi. Moja porodica, prijatelji i advokat su prolazili kroz razna zastrašivanja, ali ja nikada neću odustati. Žao mi je što pored vlastite države moram tražiti pravdu na ulicama drugih država – kazao je Memić.

Skup podrške porodicama Dragičević i Memić nedavno je održan i u Beču.

Related posts