U Las Vegasu ubijeno više od 20 ljudi, najmanje 100 povrijeđenih

Nakon pucnjave u blizini kasina u Las Vegasu broj ubijenih i ranjenih se znatno povećao u odnosu na ranije objavljene podatke.

Američki mediji javljaju da je ubijeno najmanje 20 te ranjeno barem 100 ljudi. To je potvrdio policijski šerif Joseph Lombardo na konferenciji za medije.

Napadač je otvorio vatru iz automatske puške na 32. spratu hotela Mandalay Bay prema otvorenom prostoru na kojem se održavao koncert. Nakon što je stigla dojava, policija je krenula u akciju, a napadač je ubijen.

Identifikovan je te je ustanovljeno da se radi o lokalnom stanovniku, a njegovo ime nije objavljeno. Policija sada traga za osobom koja je putovala s napadačem.

Nakon što je počela pucnjava, stotine ljudi su počele bježati s mjesta na kojem se održavao koncert. Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama se čula rafalna pucnjava.

Poznati američki profesionalni igrač pokera Dan Bilzerian je također bio na mjestu događaja te je tokom bijega snimio video u kojem je rekao da je vidio kako je djevojka pogođena u glavu.

Policija je blokirala cijelo područje te pretražila nekoliko lokacija s kojih su prijavljeni drugi incidenti, no, vlasti smatraju da je napadač djelovao sam.

Glasnogovornica Univerzitetskog medicinskog centra je izjavila da je 14 osoba u kritičnom stanju.

Related posts